Uber Amsterdam

Uber Amsterdam (Tripolis Zuidas)
Interieurbeplanting op maat bij Uber Amsterdam door Bloei.
Interieurbeplanting bij Uber Amsterdam op de Zuidas.

Hoofdkantoor Uber Amsterdam

Uber is al bijna 10 jaar tevreden klant bij Bloei Interieurbeplanting, dat was ook de reden dat wij ook de beplantingen in het nieuwe pand mochten leveren, en uiteraard onderhouden. Een project van 9 etages in het Tripolis gebouw op de Amsterdam Zuidas waar we meer dan 300 plantenbakken met levende beplantingen en 50 verschillende soorten zijde beplantingen (hangend en staand) geplaatst hebben. De plantenbakken variëren van 40 cm lengte tot wel 10 meter lang. Tijdens dit project hebben wij samengewerkt met CBRE om tot dit eindresultaat te komen.

De zijde kunstbeplantingen die we gebruikt hebben zijn bijna niet van echt te onderscheiden en dat komt door het realistische uiterlijk. Kunstplanten worden veelal gemaakt van kunststof en kunstzijde. Kunstzijde wordt gemaakt van cellulose, de natuurlijke grondstof uit houtpulp van bamboe of eucalyptushout. Buiten de stof is het ook belangrijk dat de plant mooi rechtop wordt gehouden. Dat wordt onder andere gedaan door middel van ijzerdraad, er gaat ook een extra coating over de bladeren waardoor je de look en feel krijgt van een echte plant.

Uber is een techbedrijf dat de fysieke en digitale wereld met elkaar verbindt om het voor iedereen, waar dan ook, mogelijk te maken zich voort te bewegen met één tik op de knop. Ze geloven in een wereld waar beweging voor iedereen toegankelijk moet zijn, zodat je veilig van A naar B kunt. Uber wil in 2040 een volledig elektrisch platform zonder uitstoot zijn, waarbij 100% van de ritten gemaakt wordt in emissievrije voertuigen. Uber vind het haar verantwoordelijkheid als grootste mobiliteitsplatform ter wereld om de uitdaging van klimaatverandering strijdvaardig aan te gaan.

Niet alleen de voertuigen van Uber worden groener, het hoofdkantoor is nu dus ook groener. Mensen vinden een werkruimte met planten aantrekkelijker dan een ruimte zonder planten. Planten zorgen voor hogere luchtvochtigheid, dragen bij aan een positievere gemoedstoestand, leiden tot meer tevredenheid onder medewerkers over het eigen functioneren en tot minder ziekteverzuim. Uber heeft op deze locatie nu meer dan duizend werknemers en er is ruimte voor nog eens duizend medewerkers in het gebouw. Wij willen graag alle medewerkers van Uber van harte feliciteren met hun fantastische nieuwe werkomgeving!

Meer informatie

Wilt u interieurbeplanting op kantoor en wilt u weten wat planten op de werkplek voor uw bedrijf kunnen betekenen? Bloei Interieurbeplanting is gespecialiseerd in planten voor bedrijven.