Interieurbeplanting

Bent u op zoek naar hoogwaardige interieurbeplanting, projectbeplanting en kantoorplanten? Dan bent u bij Bloei Interieurbeplanting aan het juiste adres. Wij zijn uw creatieve partner die u helpt om uw kantoorruimte, hotel, restaurant, school of elk ander bedrijfspand een groene boost te geven.
Met onze jarenlange ervaring en uitgebreide expertise in het vakgebied werken wij voor bedrijven in diverse branches, van eenmansbedrijf tot multinational. Bij Bloei Interieurbeplanting bieden wij altijd maatwerkoplossingen, omdat wij begrijpen dat elk bedrijf uniek is.

Wij werken nauw samen met architecten, stylisten, interieurontwerpers en vastgoed professionals om de perfecte groene oplossing te vinden die past bij uw bedrijf. Wij geloven dat planten een belangrijk onderdeel zijn van het totale ontwerp en wij worden graag al in een vroeg stadium meegenomen bij het ontwerp.

Verzorging en onderhoud van kantoorplanten.
Planten op kantoor Jetbrains Amsterdam.

Bloei Interieurbeplanting werkt vanuit 2 vestigingen.

Bloei Amsterdam

Bloei Interieurbeplanting Amsterdam is gevestigd in Aalsmeer, in de buurt van Amsterdam. Mede daarom is het grootste gedeelte van ons klantenbestand van ons kantoor in Aalsmeer in Amsterdam gevestigd, zowel in het Centrum, Nieuw-West, Noord, Oost, West, Zuid en Zuidoost, dus ook de Zuidas en de Houthavens. Uiteraard zijn wij ook in de rest van de Randstad actief.

Bloei Eindhoven

Bloei Interieurbeplanting Eindhoven is uiteraard gevestigd in Eindhoven. Mede daarom is het grootste gedeelte van ons klantenbestand van ons kantoor in Eindhoven in regio Eindhoven gevestigd en omringende plaatsen, maar ook Breda, Tilburg, Den Bosch, Nijmegen, Venlo.

Voordelen kantoorplanten

Naast de esthetische waarde van planten, weten wij dat groen op de werkplek ook vele praktische voordelen biedt. Kantoorplanten dragen namelijk bij aan een betere luchtkwaliteit, wat weer zorgt voor een hogere productiviteit. Planten zuiveren de lucht van stofdeeltjes, nemen CO2 op en zetten het om tot zuurstof, en verbeteren ook de akoestiek in drukke kantoorpanden.
Bij Bloei Interieurbeplanting weten wij als geen ander dat planten mensen gelukkig maken en zorgen voor een gezonde werkomgeving, waardoor de concentratie en productiviteit word verbeterd. Daarom bieden wij alleen de hoogste kwaliteit planten aan die passen bij uw specifieke behoeften. Een kantoorplant maakt het werk prettiger en gezonder. Kantoorplanten zorgen namelijk ook voor minder stress. Lees hier meer over de positieve effecten van planten op kantoor.

Laat een groenconcept ontwerpen op basis van uw wensen: van tropische planten voor kantoor tot hydrocultuur planten.

Interieurbeplanting door Bloei Interieurbeplanting.
Groenconcept op maat door Bloei Interieurbeplanting.

Voordelen hydrocultuur

Allereerst zorgt hydrocultuur voor een gezondere werkomgeving. Door het gebruik van gebakken kleikorrels zijn de planten vrij van ziektekiemen en hebben ze geen last van bodemziekten. Bovendien voelen beestjes zich niet thuis tussen de hydrocultuurkorrels, waardoor de levensduur van de planten wordt verlengd en de kans op ziektes en ongedierte wordt verminderd. Dit draagt bij aan een gezonde werkomgeving voor zowel de planten als de werknemers.

Een ander voordeel van hydrocultuur is dat het minder onderhoud vergt. In plaats van de planten twee keer per maand water te geven, hoeven we met hydrocultuur slechts één keer in de vier weken water te geven. Dit resulteert in lagere onderhoudskosten en meer rust op kantoor. Bovendien gaan planten die gekweekt zijn in hydrocultuur langer mee en blijven ze mooier, wat resulteert in minder kosten voor het vervangen van planten. Dit maakt hydrocultuur een duurzame keuze.

Een duurzaam aspect van hydrocultuur is dat het minder water vereist. Door de waterbuffer in de hydrokorrels hoeven we minder vaak water te geven, wat uiteraard kostenefficiënt is. Daarnaast blijven hydrokorrels jarenlang goed, in tegenstelling tot grond/aarde, wat opnieuw aantoont dat hydrocultuur duurzaam is.

Hydrokorrels bieden ook voordelen ten opzichte van aarde. Ze kunnen niet verzuren of verstikken, in tegenstelling tot aarde. Verzuring is schadelijk voor planten en kan er zelfs voor zorgen dat ze doodgaan. Bovendien verdampt water geleidelijk uit hydrocultuur, waardoor de luchtvochtigheid beter gereguleerd wordt. Bij grond houdt het water daarentegen vast en trekt het bacteriën aan, wat kan leiden tot schimmel en een onaangename geur.

Een ander positief aspect van hydrocultuur is dat de wortels van planten altijd voldoende zuurstof kunnen opnemen, omdat hydrokorrels niet slinken. Dit draagt bij aan de optimale zuurstoftoevoer voor zowel de planten als de werknemers. Daarnaast halen hydroplanten extra CO2 uit de lucht via de wortels tussen de kleikorrels, wat bijdraagt aan een circulaire economie en een goede gezondheid voor zowel de planten als de werknemers.

Een ander voordeel van hydrocultuur is dat de voeding voor de planten precies bekend is, in tegenstelling tot bij potgrond waar het gissen blijft. Dit zorgt ervoor dat we de planten mooi en gezond kunnen houden zonder dat ze extreem groeien. Hierdoor hoeven er geen nieuwe potten te worden aangeschaft, aangezien hydrocultuurplanten geen grotere potten nodig hebben naarmate ze groeien. Dit draagt bij aan kostenbesparingen voor bedrijven.

Tot slot, in tegenstelling tot grond, is er geen nieuwe toplaag nodig wanneer de grond inklinkt bij hydrocultuur. Kleikorrels klinken namelijk niet in. Uiteraard dekken wij de korrels altijd af zodat deze niet zichtbaar zijn, meestal met boomschors (voor een impressie zie foto’s andere berichten of op onze website) en indien wenselijk met grind.

Interieurbeplanting met hydrocultuur of seramis

Planten voor kantoor worden voornamelijk op basis van hydrocultuur en seramis toegepast. Het verschil tussen hydrocultuur planten en seramis planten ligt bij de wortels van de planten. Een hydrocultuurplant heeft waterwortels en heeft daarom vrijstaand water nodig.

Bij seramis wordt gebruik gemaakt van planten met grondwortels. Seramiskorrels vervangen de potgrond en kunnen veel meer water vasthouden waardoor minder onderhoud nodig is.

Bloei maakt gebruik van beide systemen. Wilt u planten op basis van seramis kopen of bent u op zoek naar planten en onderhoud van hydrocultuur, Bloei Interieurbeplanting helpt u graag verder. We maken een persoonlijk groenconcept met passende planten voor uw bedrijf. Lees hier meer over onze werkwijze.

Kantoorbeplanting bij Jetbrains Amsterdam.

Inspiratie

Planten op kantoor

Goede service!

Reeds vele jaren doen wij zaken met Bloei! Ze informeren mij op tijd wanneer de verschillende beplanting zorg nodig heeft. De medewerkers van Bloei zorgen met hun deskundige kennis dat de planten er altijd goed uitzien. Goede service!
Klant
Marijn Wittgen
Coördinator facilitair Het Huis van Waalre

Onze vaste leveranciers voor beplanting

Ik werk al jaren met Bloei samen als een van onze vaste leveranciers voor beplanting. Samen bedenken we telkens weer mooie groene oplossingen voor kantoren en de zakelijke klanten. De samenwerking is fijn en prettig, met altijd persoonlijke contact en betrokkenheid of het nu een klein of groot project is. We gaan altijd voor het beste resultaat en van groen word ik en de klant altijd blij en daarom mooi dat we dit samen mogen realiseren telkens weer.
Klant
Mechteld Vroomen
Interieurontwerper & projectmanager bij B-TOO