Gezond Groen

Hoe dichter planten bij de feitelijke werkplek staan en hoe meer op zichthoogte, des te positiever het effect.

Planten zuiveren de lucht van schadelijke stoffen. Daarbij vindt er minder stofafzetting plaats in een ruimte waar een plant aanwezig is. Een oplossing voor de werknemers met stofallergie!

Absoluut. Planten op kantoor bieden geluidsabsorptie, waardoor het geluidsniveau wordt verminderd. Bloei kan u tevens adviseren over een bepaalde opstelling van de planten om het geluid nog sterker te verminderen.

Elke plant heeft een positief effect op uw welbevinden. Echter, er is een top tien samengesteld met de aller-gezondste. Deze is terug te vinden op de volgende link.

Ja, dit is onder andere onderzocht door TNO en de Europese Unie. Hieruit is onder meer gebleken dat mensen zich prettiger voelen en minder stress ervaren wanneer er planten in hun omgeving aanwezig zijn. De planten zorgen er onder andere voor dat vermoeidheid, hoofdpijn en hoesten verminderen. De aanwezigheid van planten stimuleert de creativiteit en productiviteit. Met andere woorden, is uit onderzoek gebleken dat planten in de werksituatie een positief effect hebben op de luchtkwaliteit, omgevingscondities, gezondheid en het welbevinden van de werknemers. Dit leidt tot een verminderd ziekteverzuim.

Het is vaak niet makkelijk om op kantoor het binnenklimaat goed te regelen. Het is al gauw te warm, koud, droog of vochtig. Planten dragen bij aan thermisch comfort van een ruimte. Kantoorplanten hebben dus meer functionaliteiten dan enkel decoratief.

0763562001258019566
0260500001258020045
Werkwijze

Uit TNO onderzoek is gebleken dat planten op de werkplek ervoor zorgen dat mensen zich prettiger voelen, het ziekteverzuim omlaag gaat, minder stress en mensen melden zich minder snel ziek.

Planten verhogen de luchtvochtigheid, dat is dus beter. De luchtvochtigheid verhogen naar 10 tot 15 procent, kan door te kiezen voor planten die veel water nodig hebben.

Schoon en makkelijk in ondehoud. Daarbij hebben ze een lange levensduur.

Bloei Interieurbeplanting koopt zijn interieurbeplanting bij gespecialiseerde kwekerijen die MPS-A gecertificeerd zijn. Dit houdt in dat er milieuvriendelijk wordt geteeld.

Dat kan. Na een inventarisatie maken wij op wat de status is van de planten en zal er een onderhoudsvoorstel gedaan worden.

De planten op uw kantoor worden door een vaste medewerker van Bloei onderhouden. U hoeft er alleen van te genieten, Bloei verzorgt de rest.

Niet alle planten kunnen op hydrocultuur gekweekt worden. Om creativiteit en het gebruik van uniekere plantensoorten en bomen mogelijk te maken waardoor het assortiment groter is, wordt er van seramis gebruik gemaakt.

Bloei verzorgt zelf geen bloemstukken en boeketten, maar werkt wel samen met een gerenommeerde bloemist. Dat houdt in dat u wel via Bloei uw bestelling kunt plaatsen.

Dat is afhankelijk van de levertijd van de (groen)materialen. Gemiddeld wordt een levering binnen drie weken voldaan.

Ja, dat is mogelijk. Al houdt Bloei rekening met de omgevingsfactoren waarin de plant geplaatst zal worden en streeft zij ernaar steeds een uniek beplantingsplan te ontwerpen, zodat uw groenvoorziening persoonlijk wordt en blijft.

Bloei werkt met gespecialiseerde kwekers. Desgewenst kunt u uw planten met de adviseur van Bloei aldaar samen uitzoeken. Daarbij is het mogelijk voor levering een digitaal exemplaar van de door u te ontvangen plant, te ontvangen.

Zie ook bovenstaande vraag over de gemiddelde prijs. Bloei houdt rekening met de mogelijkheden van haar klanten. Daarbij hoeft u de groenvoorziening niet direct aan te kopen, maar biedt Bloei ook de mogelijkheid om planten te huren.

Ja, dit kan zeker anders. Bloei is trots op haar creativiteit en ontwikkelt bij elke klant een uniek en op maat gemaakt concept. Neem eens een kijkje bij onze ontknopte en nog te ontkoppen ideeën: Suf zal niet bij u opkomen!

Allereerst zal Bloei de hoeveelheid licht (luxwaarde) op uw kantoor meten. Is die laag,dan kan gekeken worden naar planten die niet direct een grote hoeveelheid daglicht nodig hebben. Indien de luxwaarde ook te laag is voor deze planten, kan gekozen worden voor kunstplanten. Denk hierbij aan zijde bloemen en planten, of een andere decoratieve oplossing met natuurlijke materialen.

Dat is moeilijk aan te geven in een gemiddelde prijs. De prijs is namelijk afhankelijk van uw wensen en uw budget; welke plantensoort, materialen en hoeveelheid groenvoorziening.

In een eerste gesprek, waarbij wij bij u op bezoek komen, zijn alle opties open. Al pratende verkennen wij de mogelijkheden aansluitend op uw wensen en de sfeer van uw gelegenheid. Naar aanleiding van dit gesprek brengen wij een advies en offerte uit. In het vervolg bekijken wij in gezamenlijkheid of deze voldoen aan uw verwachtingspatroon. U heeft hierbij de keuze tussen koop en lease. Ook kunt u er voor kiezen het onderhoud door ons te laten verzorgen. Nadat u akkoord bent gegaan, plannen wij een moment van levering.

Interesse? Neem nu contact op!

Bedrijf

Naam *

E-mail *

Telefoon *

Onderwerp

Bericht

Bloei werkt onder andere voor: