1. De Aglaonema familie
Bij planten die goed tegen minder licht kunnen, moet je denken aan beplanting die in de natuur wat onder de grotere bomen staan en dus ook vaak wat kleiner van formaat zijn. Planten van de Aglaonema-familie komen oorspronkelijk uit Oost-Azië, waar ze in de vochtige en schemerige wouden groeien. De grote bladeren met unieke patronen zijn kenmerkend voor planten in de Agloanema-familie.
2. Dieffenbachia
Dieffenbachia is een geslacht uit de aronskelkfamilie (Araceae), die oorspronkelijk voorkomt in de Amazone. Met zijn witgroen gevlekte bladeren is de Dieffenbachia een bijzondere verschijning. Een leuk weetje over deze plant is dat hij in Brazilië vaak bij de voordeur wordt gezet. Volgens de Braziliaanse volkscultuur biedt de plant namelijk bescherming tegen negatieve energie.
3. Zamioculas
Ook de Zamioculas behoort tot de aronskelkfamilie. Met zijn karakteristieke lange stengels en prachtig glanzende bladeren is het een stoere plant die het goed doet in elk interieur. Oorspronkelijk vind je deze plant in Oost-Afrika, in landen zoals Zanzibar, Kenia, en Madagaskar. Toch zit er ook een Nederlands tintje aan: de plant werd namelijk voor het eerst op grote schaal gekweekt door Nederlandse kwekerijen rond 1996.
4. Sanseveria
Wist je dat deze bekende kamerplant tot de aspergefamilie behoort? De plant die we in Nederland Sanseveria noemen heet officieel Dracaena trifasciata en staat in Belgie bekend als de vrouwentong. Met zijn kenmerkende markeringen en lancetvormige bladeren is deze populaire plant weer helemaal terug van weggeweest.
5. Spathiphyllum
Spathiphyllum is beter bekend als de lepelplant en kent maar liefst veertig verschillende soorten. De bijnaam heeft de plant te danken aan zijn witte lepelvormige ‘bloemen’. Wat wij vaak de bloemen noemen, zijn dit echter eigenlijk niet. Het zijn witte schutbladeren, met daarin hele kleine bloemetjes.
Oorspronkelijk groeit de lepelplant in het Amazonegebied in Zuid-Amerika. Daar groeit hij op de bodem van het regenwoud en is daarom gewend aan een plekje met niet al te veel licht. De lepelplant kan continu in bloei staan, maar meestal duurt de bloeiperiode rond de twee maanden. Het duurt dan ongeveer drie maanden voordat er weer nieuwe bloemen verschijnen.
Kunstplanten
Tot slot kun je natuurlijk ook kiezen voor kunstplanten. Kunstplanten kunnen de ideale oplossing zijn voor plekken waar planten lastig gedijen. Bijvoorbeeld in ruimtes waar nauwelijks of helemaal geen daglicht komt. Ook zijn artificiele planten een uitkomst voor moeilijk bereikbare plekken, wat onderhoud lastig maakt.
De kwaliteit van kunstplanten en kunstbloemen is de laatste jaren sterk verbeterd. De kunstplanten waar Bloei Interieurbeplanting mee werkt, zijn gemaakt van zijde en nauwelijks van echt te onderscheiden. Hier leest u meer over de mogelijkheden omtrent kunstbeplanting.
Voor elke situatie en elke ruimte bestaat de perfecte beplanting. Bloei bekijkt graag samen met u welke planten passen bij uw pand. Naast licht kijken we ook naar andere factoren in de omgeving, de standplaats, en de uitstraling van uw bedrijf en interieur. Wij maken een groenplan op maat, aansluitend op uw wensen en bedrijfsimago. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden of om onze brochure te ontvangen.